نفی سیاست بازی در مساجد
علی اصغر رضایی/اکران فیلم سینمایی «دیدن این فیلم جرم است» در روستاها و مساجد از جمله فعالیت های این روزهای حوزه هنری قزوین به ریاست جدید محمدرضا امامقلی است. کارآمدی و خوب و بد بودن این فعالیت را در نوشتار ذیل مورد بررسی قرار می دهیم.
«دیدن این فیلم جرم است» از جمله فیلم های بود که مورد نقد و بررسی های فراوانی قرار گرفت. مسعود فراستی یکی از منتقدان بنام سینما در بهمن ماه سال 98 با صدای بلند از اکران عمومی آن دفاع میکند و می گوید: با تمام انتقاداتی که به لحاظ فرمی به فیلم وارد میدانم، اما از سلامت عوامل فیلم، آرمانگراییشان و اعتراضشان دفاع میکنم. فراستی ادامه می دهد: این فیلم را در برابر آشغالهایی مثل «مطرب» روی سرم میگذارم و همانطور که در سال گذشته در برنامه «هفت» گفتم، معتقدم این فیلم حتما باید اکران شود و با صدای بلند از اکران عمومی آن دفاع میکنم.
در واقع این فیلم با ضعف و قوت های موجود ماهیت آرمانی خود را حفظ کرده و بدون شک حس آرمان خواهی را بین بینندگان انتقال می دهد. در اواخر این فیلم فرمانده پایگاه بسیج بنام امیر از حق همسرش و سقط جنین داخل شکم ریحانه(همسر امیر) که به خاطر چادری بودن مورد ضرب و شتم یک شهروند مست مورد حمایت کشور انگلیس قرار گرفته بود می گذرد ولی از حقوق مدنی جامعه زنان ایران اسلامی در برابر رفتار آن فرد و عوامل وابسته به آن نمی گذرد تا جایی که اسلحه به دست برای مبارزه با آن استوار می ماند و باقی حوادث فیلم را رقم می زند.
اکران این فیلم جذاب و مردمی در مساجد شهر قزوین تامل برانگیز بود. بویژه پخش این فیلم در شبستان امیرالمومنین(ع) نشان تایید اکران این فیلم از سوی آیت اله عابدینی امام جمعه شهر قزوین است. اکران فیلم «دیدن این فیلم جرم است» در محل اقامه نماز جمعه شهر قزوین به امامت نماینده ولی فقیه در استان را می توان مهر تایید و چراغ سبزی برای تمامی مساجد استان دانست که بار دیگر بر اجرای رسالت اصلی تاکیدات مقام معظم رهبری در مبارزه با تفکرات سکولار، اشاره دارد. بدون شک مساجد از ابتدا محلی برای فعالیت های سیاسی، عبادی، فرهنگی و اجتماعی بوده است و این می بایست همیشه مورد توجه همه مسوولان قرار گیرد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران فرمودند: یک نکتهی دیگر این است که بعضیها مسجد را برخلاف آنچه ما حالا عرض کردیم، از مسائل سیاسی می خواهند بکلّی برکنار بدارند. [میگویند] آقا شما وارد سیاست نشوید، کار خودتان را بکنید. کار خودتان یعنی چه؟ یعنی بیایید همان نمازتان را بخوانید و بروید؛ فقط پیشنمازی محض. این همان سکولاریسم است. سکولاریسم بهمعنای بیدینی نیست، سکولاریسم بهمعنای این است که دین در غیر عمل شخصی، هیچ بُروزوظهوری نداشته باشد. نظام اجتماعی کاری به دین ندارد. بله، هرکسی در داخل نظام اجتماعیِ متنوّعِ غربی و شرقی و امثال اینها خودش برای خودش، در دل خودش، در عمل خودش یک ارتباطی با خدا داشته باشد؛ سکولاریسم یعنی این. این همان چیزی است که دشمنان میخواهند؛ دشمنان همین را میخواهند. بنابراین پیام مهمی که در جریان اکران فیلم مذکور در مساجد در خود نهفته دارد نفی سیاست بازی در مساجد است. سیاستی که خود سیاست زده نیست و گذشته از چپ و راست، فراجناحی است.
علاوه بر آن اکران این فیلم در مناطق شهری و روستایی مورد استقبال قابل توجه از اهالی مناطق مختلف قزوین قرار گرفت. مهدی عسگری از اهالی روستای اسفرورین در گفت و گو با ما به اهمیت اکران فیلم های سینمایی در مناطق روستایی اشاره می کند و می گوید: شرایط کار در روستا بویژه کشاورزی و دامداری به گونه ایی است که نمی توان برای دیدن فیلم در سینما به مرکز شهر عزیمت کرد، بدین جهت اکثر روستاییان از وجود سینما محروم هستند. لذا از اقدام این مجموعه و پخش فیلم های سینمایی با ساز و کار تقریبا محیط سینمایی باید تشکر کرد.
سید مهدی موسوی نیز از جوانان اهالی شهر شال در گفت وگو با ما به علاقه خود به سینما می گوید و بر اهمیت اکران فیلم در شهرهای فاقد سینما تاکید دارد. وی ادامه می دهد: دیدن فیلم به صورت جمعی تاثیرات خاص خودش را دارد. اینکه تعداد زیادی از اهالی این شهر درکنار فعالیت کشاورزی خود در کنار یکدیگر جمع می شوند و فیلم سینمایی می بینند، وفاق و همدلی را بین آنها چندین برابر می کند.
آقای رامندی از اهالی شهر دانسفهان نیز از اهمیت اکران فیلم و آگاهی بخشی مردم و بصیرت افزایی جوانان در مقابل با هجمه های سیاسی موجود در شبکه های مجازی به ما می گوید و ادامه این فعالیت را لازمه فعالیت های فرهنگی در مناطق روستایی می داند. آقای رامندی تغییر رفتار در فرزندان خود را بعد از دیدن این فیلم بخشی از تاثیرات آن عنوان می کند.
با بررسی میدانی و نظرخواهی از اهالی مناطق محل اکران این فیلم و همچنین تکیه بر گفتمان انقلابی مقام معظم رهبری مبنی بر مبارزه با تفکرات سکولار در مساجد می توان نتیجه گرفت که اکران فیلم در محل های مورد نظر از سوی حوزه هنری استان قزوین کاملا متفکرانه و با اندیشه انقلابی اسلامی همراه بوده است.
چاپ شده در هفته نامه حدیث ما